POŠLJITE NAM SPOROČILO

Granit

Granit je magmatska kamnina, ki nastane ob kristalizaciji magme in je ena najbolj   razširjenih kamnin iz podskupine globočnin, to je kamnin, ki so se   strdile globoko v zemeljski skorji. Sestavljena je pretežno iz minerala   kvarcita (kremenjaka), ki ji daje trdnost in obstojnost. Struktura kamna   je lahko grobozrnata, srednje zrnata ali finozrnata. Je svetla kamnina,   raznolikih barv, od rožnate, rumenkaste, sive ali celo črne barve.

Uporaba

Zaradi izjemne trdnosti in odpornosti proti obrabi in vremenskim vplivom   je granit primeren za izdelavo zunanjih talnih oblog, okenskih polic in   stopnic. Uporabljamo pa ga tudi v notranjosti, predvsem v prostorih z   veliko prehodnimi površinami in pa za izdelavo pultov. Zaradi široke   palete barv, na zalogi imamo kar preko 50 vrst granita in strukturnih   razlik v sestavi, bo zagotovo vsak našel kamen, ki bo ustrezal željam in   se bo barvno in oblikovno skladal s slogom pohištva oz. stanovanja.


Vzdrževanje


Prednost granita je tudi v tem, da ne potrebuje posebne nege. Zadostuje   že kuhinjska krpa in po potrebi cet za čiščenje posode, poleg pa lahko   uporabljamo tudi vodne raztopine jedkih čistil na basi kislin. V   podjetju vam nudimo različne izdelke za čiščenje in impregnacijo   naravnega kamna znamke Akemi.


Naravni kamni so unikatni proizvodi   najrazličnejših vplivov v naravi in se med seboj razlikujejo po   strukturi, teksturi in barvi. Z vzorci naravnih kamnov, predstavljenih   na naši spletni strani in razstavljenih v našem salonu, predstavljamo le   osnovne značilnosti naravnega kamna, ker pa naravi ne moremo ugovarjati   so lahko prisotna manjša ali večja odstopanja v strukruri, teksturi ali   barvi.GALERIJA
AFRICA RED
AFRICA RED
BALTIC BROWN
BALTIC BROWN
Bootstrap Slider

KAMNOSEŠTVO TI?, TI? SEBASTIJAN, s.p.

GLADOMES 23

2316 ZGORNJA LONICA

041 592 473
sebastijan.tic@gmail.com