POŠLJITE NAM SPOROČILO

MARMOR

Marmor je metamorfna ali spremnjena kamnina, ki je nastala z rekristalizacijo apnenca v večjih globinah. Čisti marmor je popolnoma bel, tak je naprimer svetovno znan Carrarski marmor iz Italije, od koder je kamnite bloke za izdelavo kipov dobival tudi sloviti Michelangelo. Zaradi različnih mineralnih primesi pa se marmor posledično različno obarva in povzroči značilne žile in lise. Struktura marmorja je tipično kristalasta in se od apnenca loči samo po strukuri, tekstruri in kompaknostni. Zaradi svojega prestižnega videza se je marmor uveljavil že v Antiki kot plemenit material.


Uporaba

 Zaradi slabe odpornosti na vremenske vplive, so marmorji predvsem primerni za notranjo uporabo. Marmor je s svojim elegantnim mehkim videzom idealna izbira pri izdelavi notranjih stopnic, polic, stenskih oblog in kaminov.

Vzdrževanje


Pri izdelku iz marmorja je potrebno nekaj več nege, če želimo doseči dolgotrajen in lep videz izdelka. Pri čiščenju lahko uporabljamo le vodno raztopino čistil na bazi lugov, nikakor ne jedkih čistil na bazi kislin. Polirane površine lahko negujemo z loščili.Beseda marmor je grškega izvora – marmaros, kar pomeni bleščeč, lesketajoč.


Naravni kamni so unikatni proizvodi najrazličnejših vplivov v naravi in se med seboj razlikujejo po strukturi, teksturi in barvi. Z vzorci naravnih kamnov, predstavljenih na naši spletni strani in razstavljenih v našem salonu, predstavljamo le osnovne značilnosti naravnega kamna, ker pa naravi ne moremo ugovarjati so lahko prisotna manjša ali večja odstopanja v strukruri, teksturi ali barvi.GALERIJA
MARINACE BLACK
MARINACE BLACK
BIANCO CARRARA
BIANCO CARRARA
Bootstrap Slider

KAMNOSEŠTVO TI?, TI? SEBASTIJAN, s.p.

GLADOMES 23

2316 ZGORNJA LONICA

041 592 473
sebastijan.tic@gmail.com