POŠLJITE NAM SPOROČILO

STOPNICE IN STENSKE OBLOGE

Stopnišče je poseben prostor, ki   omogoča vertikalni prehod skozi objekt. Danes ne šteje več le   funkcionalnost stopnic, kot je premagovanje višinskih razlik med nivoji   terena ali med etažami v stavbi, ampak so vse bolj okras in osrednji del   vašega doma.

Stopnišče iz naravnega kamna bo zagotovo pustilo unikaten pečat, saj zaradi neomejene življenjske dobe, ter naravnega in lepega videza, daje   pridih skladnosti, prestiža in prefinjenosti.  Poleg naštetih lastnosti,   pa so stopnice iz naravnega kamna enostavne tudi za čiščenje in   vzdrževanje.

Nekoč so prevladovale stopnice iz marmorja, saj je veljal za prestižnejši material, v današnjem času pa le-te zamenjujejo stopnice iz   granita, saj je kot material manj občutljiv na obrabo, poškodbe in   umazanijo.

Na zalogi imamo preko 70 različnih vrst marmorja in granita , katere si lahko ogledate na naši spletni strani. Lahko se odločite za enobarvno   stopnišče ali pa se odločite poigrati in ustvarite kombinacijo barv.   Kupcem pri izbiri barve svetujemo, da upoštevajo dnevno osvetljenost   stopnišča. To pomeni da če imate v stopnišču manj svetlobe, je   priporočljiva svetlejša izbira odtenkov.

Izmere in izvedba

Izdelujemo notranje in zunanje stopnice. Na podlagi skice, okvirnih dimezij, ter predvideno izbiro kamna se z nami dogovorite za približni izračun izdelave.

Ko gre za izdelavo notranjih ali zunanjih stopnic mora naš izvajalec narediti točne izmere na vašem domu in vam tudi svetuje po dejanskem ogledu. Vse pri nas izdelane stopnice, vam po izdelavi tudi vgradimo v   vaše stanovanje.


V podjetju Kamnoseštvo Tič nudimo celotno storitev od naročila, izmer in izdelave do monaže Vašega izdelka.

Oblika in obdelava  stopnic

Nudimo različne površinske obdelave stopnic od polirane, žgane do štokane, ter kombinacije žgane in ščetkane. Pri notranjih stopnicah je površina običajno polirana, pri zunanjih stopnicah pa je priporočljiva groba (žgana/peskana) obdelava nastopnih ploskev. Ta obdelava preprečuje zdrs pri hoji, ko so le-te mokre ali zasnežene.

Robove obdelamo z različnimi profilnimi orodji. Za estetsko usklajenost prostora, obliko robov določite skladno z robovi stenske obloge.

GALERIJA
Bootstrap Slider

KAMNOSEŠTVO TI?, TI? SEBASTIJAN, s.p.

GLADOMES 23

2316 ZGORNJA LONICA

041 592 473
sebastijan.tic@gmail.com